Edito – November

“November,
last month of autumn,
but the beginning of a new adventure;
time to take risks and do the unexpected”

Ik heb nooit echt goed geweten wat ik met november aan moest vangen. Geen enkele maand in het jaar roept zoveel tegenstrijdige gevoelens bij me op als deze. Het besef is daar dat er andermaal een zomer verstreken is, de natuur toont haar ware karakter alvorens zich in haar winterslaap te hullen tot de volgende lente haar zal wakker maken. En toch is het nog te vroeg om definitief de balans op te maken van het voorbije jaar, die eer is weggelegd voor december. Maar we kunnen het niet laten, stiekem kijken we achterom, overschouwen we wat geweest is en kijken halsreikend uit naar wat nog komen gaat.

Misschien is november ook wel de maand om van de eenvoudige dingen in het leven te genieten, alvorens ons in de gezellige drukte van december te storten. Tijd om de natuur in te trekken, alleen of in goed gezelschap. Maar eerst: op zoek naar het laatste blaadje uit 2015 in mijn notitieboekje: mijn lijst met goede voornemens voor 2016 (het was eigenlijk de voorlaatste bladzijde van het vorige jaar, want de laatste was mijn lijstje met kerstcadeaus waar ik weer eens te laat aan begonnen was). Tijd om te kijken wat er nog moet gebeuren, kleine bijstellingen te doen en prioriteiten te stellen en dit alles bij de immense kleurenpracht die de natuur ons te bieden heeft deze maand.

Na mijn herfstwandeling zet ik me gezellig bij het knetterend haardvuur en begin ik aan de bewerking van mijn lijst met goede voornemens. Die lijst met kerstcadeaus moet dit jaar echt wel sneller opgesteld worden. Gelukkig interviewde ik de afgelopen maand Emily Degand, die mij meenam in de wondere wereld van Degand Gifts, waardoor het uitkiezen van geschenken dit jaar een stuk makkelijker zal gaan. Het interview met deze ambitieuze en ravissante jongedame lees je deze maand op mijn blog.

De kleurenpracht van de natuur inspireerde me ook om de kracht van kleur in de garderobe te analyseren. Welke kleuren kan je in welke omstandigheid dragen, wat zegt kleur over je persoonlijkheid en wat zijn de valkuilen bij het kleur geven aan je dressing? Je leest de resultaten van mijn research deze maand.

fullsizerender

Er staan nog wel enkele restaurants op mijn lijst die ik dit jaar nog (eens) wil bezoeken. Ik hou van de herfstkeuken: pompoen, boschampignons, truffel… Misschien toch eens tijd om die reservaties te maken, waarna ik jullie kan laten meegenieten van enkele culinaire ontdekkingen.

Ik ontdekte inmiddels ook de nieuwe geur van huisparfumeur Dr. Vranjes. Bellini is een sprankelende geur die zoete herinneringen aan de zomer oproept en ons terzelfdertijd in een feeststemming brengt. Ontdek deze maand een volledige review over dit unieke interieurparfum. Misschien is dit al wel iets om op die geschenkenlijst te zetten?

November is ten slotte ook nog de maand waarin ik me zal laten inwijden in enkele exquise Engelse modehuizen. De zomerse sprezzatura moet even plaats maken voor de klassiek Engelse traditie. Een artikel gewijd aan de ‘English Sartorial experience’ zal de laatste maand van het jaar aankondigen.

Hou dus zeker onze FB-pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste publicaties van Rebel de Bruxel. Volg ons op Instagram om die kleine momenten die mijn leven zo verrijken met me te delen en vooral, laat je inspireren. 😉

Keep your standards high!

Ciao!
Wesley