Elegantie zonder compromis

Ik kuier nu reeds een tijdje door de wereld van elegantie en verfijning en hoewel deze hedonistische levensstijl door velen wordt beschouwd als oppervlakkig, blijkt het tegendeel waar te zijn.

Ik kreeg de kans om gedurende de afgelopen twee jaar vele mensen te ontmoeten die een verhaal vertellen. Iets wat ik kan doorgeven om aan te tonen dat het in de modewereld om zoveel meer draait dan uiterlijk vertoon. Op Pitti Uomo – de hoogmis van de herenmode – in juni 2017, ontmoette ik de mensen van Sant’Andrea. Hun jasjes, broeken, kostuums… ademen kwaliteit uit. En hun filosofie is er eentje dat perfect samengaat met die van Rebel de Bruxel. A match made in heaven.

Ik werd gelijk op de hoogwaardige kwaliteit van de kledingstukken gewezen door Pierre en Mimi Degand, aan wiens zijde ik steevast te vinden ben op ‘de Pitti’. La Maison Degand werkt sinds enkele jaren met dit label samen voor het maatwerk bij Degand Tailleur, het luxesegment van het Huis.

Je hoeft geen getraind oog voor high-end fashion te hebben om te zien dat het hier over het neusje van de zalm in de herenkledij gaat.

Sant’Andrea viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Het is een relatief kleinschalig bedrijf met ateliers in het Italiaanse Fano, een stad in de regio Pesaro – Urbino. In de ateliers werken 180 ambachtslui die allemaal dezelfde missie delen. Elk kledingstuk verheffen tot een waar meesterwerk dat voldoet aan de specifieke noden van de klant en dat het begrip mode overstijgt en tijdloze elegantie vooropstelt.

Een Sant’Andrea-kledingstuk is perfectie. Verschillende ervaren kleermakers hebben hun hart en ziel verenigd om dit perfecte resultaat te bekomen.

Iedereen bij Sant’Andrea kent de geheimen van de Italiaanse kleermakerstraditie en elke stap in het productieproces wordt dan ook met het nodige respect voor deze traditie genomen. Net dat respect voor traditie is waarmee dit modehuis het verschil maakt. Bij het dragen van hun kledingstukken voel je de passie van diegenen die het maakten: een ware beleving.

In 2006 ging het bedrijf in zee met de Trabaldo Togna-groep, een samenwerking die een nieuwe wind deed waaien binnen Sant’Andrea. Het respect voor de klassieke kleermakerij werd uiteraard behouden, maar Trabaldo Togna is vooral bekend voor de innovatieve techniek in het produceren van de Estrato-stof. Een hoogwaardig materiaal dat karakteristiek is voor het behouden van de elasticiteit van hoogwaardige materialen zoals wol en kasjmier. Deze techniek is visionair omdat het inspeelt op de noden van de hedendaagse man. Het is geknipt voor de man die reist, de man die beweegt, de man die leeft in de 21ste eeuw. Met een Sant’Andrea-maatpak zie je er de hele dag onberispelijk uit.

We zagen de veelzijdigheid van deze nieuwe techniek in de zomercollectie 2018, waar een collectie jasjes gecreëerd werd in zomerse en opvallende kleuren die aanvoelen als een tweede huid. Een extreem zachte stof met een subliem draagcomfort is het resultaat. Sant’Andrea stelt zich op als een huis met respect voor de sartorial tradition, maar weet als geen ander wat de hedendaagse man van luxekledij verwacht. De ontwerpen zijn visionair door de combinatie van moderne technieken en materialen en het respect voor de Italiaanse kleermakerstraditie. Net deze combinatie zorgt ervoor dat Sant’Andrea één van de favoriete leveranciers is geworden van luxehuizen zoals het Brusselse Maison Degand.

De filosofie van Sant’Andrea beantwoordt perfect aan de wensen van Pierre Degand. Elegantie is weten hoe te kiezen. Dat is het métier van de meester-kleermaker die zijn klanten kent én begrijpt. Hij helpt hen bij het creëren van hun unieke stijl die volledig beantwoordt aan hun noden en wensen. Het draait niet om de kleermaker of de merknaam. De klant staat centraal en limieten zijn uit den boze. Zowel La Maison Degand als Sant’Andrea delen deze uitgesproken passie voor hun cliënteel. Een samenwerking tussen beide Huizen stond dan ook in de sterren geschreven.

Met dank aan Natacha Bister (www.natachabister.be)
& Michèle Degand voor het fotomateriaal.

Keep your standards high!

Ciao!
Wesley

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s