Charlain Herenmode – Italiaanse sprezzatura met een Nederlandse touch

Charlain-2De eerste halte van onze Sartorial Tour bracht ons naar Weert. Een kleine stad in Nederlands Limburg, net over de grens met België. Je hoeft immers niet naar een grootstad om kwaliteitszaken te vinden. Wie kwaliteitslabels aanbiedt en een onberispelijke service garandeert heeft de flow van een grote stad niet nodig om zijn missie te volbrengen. Dit is iets wat de eigenaars van Charlain Herenmode als geen ander begrepen hebben.

Zaakvoerders Jan en Angele startten inmiddels 15 jaar geleden hun zaak op in de Maasstraat in Weert. Zij ontvangen hun cliënteel persoonlijk en nemen uitgebreid de tijd voor een praatje met hun klanten om hen zo beter te leren kennen, iets wat wij bij Rebel de Bruxel uitermate belangrijk vinden. Hun interesse is oprecht en het is hun missie om elke man te kleden volgens diens persoonlijkheid. Dit is wat wij luxe noemen.

Hun ruime aanbod kwaliteitslabels zijn voornamelijk van Italiaanse makelij en dit is dan ook meteen de stijl die hier wordt aangeboden. De prêt-à-porter van onder meer Barba Napoli, Canali, Fedeli, Herno, Orian Shirts, PT01 – PT05 en Tagliatore kan je in hun collectie terugvinden. Liefhebbers van de Italiaanse sprezzatura vinden hier dus zeker hun gading. Hier vindt iedereen zijn smaak, van sporty chic tot formeel.

Charlain Herenmode biedt ook een maatwerkservice aan. Een maatpak, “su misura” is voor velen het ultieme teken van luxe. Met veel zorg koos Jan voor Canali als partner bij het maatwerk. Het in 1934 opgerichte Canali is wereldwijd bekend voor zijn exquise stoffen en ongekend vakmanschap. De mogelijkheden van dit modehuis zijn vrijwel onbeperkt, zowel op het gebied van stoffen als op het gebied van modellen. Steeds inspelend op de trends van het moment, maar met een grenzeloos respect voor de principes van de klassieke kleermakerij.

Charlain-4

Wie een bezoek brengt aan Charlain Herenmode zal al snel merken dat de zaakvoerders een grenzeloze passie en liefde voor hun métier hebben. De voorliefde voor Italiaanse mode brengt Jan vaak naar Italië, waar hij bekende sartoria (zoals onder meer Sartoria Tagliatore) bezoekt, telkens op zoek naar de perfecte stuks voor zijn collectie. En net dit feit maakte dat de eerste halte van onze Sartorial Tour een succes was. Het werd een uiterst aangenaam onderonsje van mensen met een gedeelde passie, omringd door Italiaanse topmerken en met een gezamenlijke missie: elke man verdient het om goed gekleed te zijn.

Charlain Herenmode – Maasstraat 32 – 6001 ED Weert – Nederland

Keep your standards high!

Ciao!
Wesley

1 reactie

 1. Dank! Wesley voor dit mooie artikel over onze zaak.
  Het bevestigt nogmaals waarvoor we ooit zijn begonnen, de liefde voor het vak, de interesse in mensen en de passie voor mooie dingen.
  Dank!

  Met stijlvolle groet,
  Jan Duppen
  Charlain Herenmode – Weert

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s