Haute Parfumerie Place Vendôme – Het paradijs op aarde voor verfijnde neuzen

Perfume is a story in odors, sometimes a poetry of memory.
Jean-Claude Ellena

Uniek, buitengewoon en adembenemend. Zo zou je een bezoek aan Haute Parfumerie Place Vendôme kunnen beschrijven. De term ‘Haute Parfumerie’ is zeker niet lukraak gekozen. De professionele hulp van de gepassioneerde adviseurs verheffen deze parfumerie tot een ware tempel van geuren. Sedert 1989 is Haute Parfumerie Place Vendôme het ultieme toevluchtsoord voor elke parfumliefhebber.

Wanneer je deze parfumerie binnenstapt, waan je je onmiddellijk in het Walhalla van de parfums. Bekende en minder bekende parfumhuizen zijn hier vertegenwoordigd, maar wat meer is… de bekende namen zoals Chanel, Guerlain, Cartier, Hermès en Thierry Mugler bieden hier hun exclusieve lijnen aan.

Hier vertelt ieder parfum zijn unieke verhaal, dat op gepassioneerde wijze wordt onthuld door één van de uiterst professionele en gedreven adviseurs. De toewijding van David, Steven en Toby kent geen grenzen. Ze nemen uitgebreid de tijd om hun klanten te leren kennen, om hen vervolgens als ervaren gidsen mee te nemen door de wondere wereld van de parfums. Geen wonder dat iedereen hier een parfum naar zijn of haar smaak vindt en dat men er de kunst van het parfumeren (her)ontdekt.

Niet enkel de exclusieve lijnen van de grote – en minder grote – parfumhuizen worden er in een uiterst chique omkadering aangeboden, maar ook parfums uit lang vervlogen tijden. Ik noem ze graag de ‘vergeten parels uit de parfumerie’. Hierin schuilt ook de grote kracht van deze parfumerie. Van bij de oprichting werden geuren die arm aan creativiteit en kwaliteit waren systematisch geweerd. Iets wat heeft geresulteerd in een waar paradijs voor verfijnde neuzen en liefhebbers van exquise producten. Vele bekende namen in de parfumerie hebben ooit unieke geuren gecreëerd, die mettertijd in de vergetelheid zijn geraakt ten voordele van meer ‘commerciële’ parfums. Nochtans is het verhaal achter deze unieke parfums vaak adembenemend mooi.

Neem nu ‘Jicky’ van Guerlain… het eerste multiflorale parfum ter wereld, gecreëerd door Aimé Guerlain in 1889. Het kan bestempeld worden als het eerste ‘moderne’ parfum, maar is jammer genoeg nog maar op weinig plaatsen verkrijgbaar. Een andere blikvanger in de collectie van Haute Parfumerie Place Vendôme is zonder meer het legendarische ‘Joy’ van Jean Patou, het parfum van de al even legendarische Jacqueline Kennedy en Grace Kelly. Ooit bestempeld als ‘le parfum le plus cher du monde’, werd het in 1930 in opdracht van Jean Patou door parfumeur Henri Alméras gecreëerd om cadeau te geven aan diens meest prominente cliënteel. Op die manier hoopte Jean Patou het leed dat veroorzaakt werd door de beurscrash van 1929 te verzachten. Vandaar de keuze voor de naam ‘Joy’. Of hoe wereldgeschiedenis en parfum hand in hand kunnen gaan.

Haute Parfumerie Place Vendôme is nog één van die unieke plaatsen waar een hoge mate van professionaliteit, een doorgedreven visie en een uitgebreide reeks topproducten elkaar vinden in een sfeer van vertrouwen en omgeven in een luxueus kader. Laat je onderdompelen in dit adembenemend geurenparadijs.

Haute Parfumerie Place Vendôme, Menenstraat 2, 8560 Wevelgem

Keep your standards high!

Ciao!
Wesley

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s