Bellini by Dr Vranjes

bellini-by-dr-vranjesGeuren zijn persoonlijk, dat is oud nieuws. Dat de huisparfums van Dr Vranjes unieke geuren zijn die je hele huis betoveren met hun fragiele geurakkoorden, ook dat is oud nieuws. Maar met hun nieuwste creatie gingen de parfumeurs van het huis toch weer net dat stapje verder. Ontdek Bellini, een huisparfum dat je in vervoering zal brengen.

Vooreerst is er de verwijzing naar de mythische cocktail “Bellini” die in de eerste helft van de 20ste eeuw voor het eerst werd geserveerd in de wereldberoemde Harry’s Bar in Venetië en er werd vernoemd naar de Venetiaanse schilder Giovanni Bellini. De Bellini is een mix van perzik en Prosecco en alleen de kleur al doet ons dromen over de warme gloed van de Italiaanse zon. Geen wonder dat deze cocktail in de jaren ’50 en ’60 uitgroeide tot de lievelingscocktail van menige jetsetter.

Maar laat ons niet te lang in het verleden blijven hangen en terugkeren naar de sublieme interpretatie die de parfumeurs van Dr Vranjes aan deze luxueuze cocktail gaven. De eerste impressie van dit huisparfum brengt ons in verwarring. De topnoten ontwaren een mix van gezoet fruit als appel, druif en perzik. Dit maakt dat de eerste indruk van deze geur voor sommigen onder ons als té zoet zal worden beschouwd. Neem echter even de tijd die dit sublieme huisparfum nodig heeft om zich volledig te ontplooien. Citrus en bergamot zorgen voor een herkenningspunt in het hart, waar ook een fragiel akkoord van jasmijn, lelietje-van-dalen en litsea cubeba schuilgaat. De basisnoten worden gevormd door amber, sandelhout en vetiver. Over een solide basis gesproken.

Het is een complexe geur, maar het is net die complexiteit en gelaagdheid die ervoor zorgt dat dit huisparfum lang nazindert en dat je hele huis heerlijk geparfumeerd is. Bovendien past deze geur in het rijtje van de Vranjesgeuren omwille van zijn subtiliteit. De ultieme kracht van deze geuren is dat ze niet overheersend zijn, maar wel lang hun geur blijven verspreiden, in tegenstelling tot vele andere huisparfums. Vaak hebben huisparfums in het begin een te overheersend effect, maar ruik je ze nog amper na enkele dagen. De huisparfums van Dr Vranjes onderscheiden zich net door een subtiliteit die lang aanhoudt en ogen bovendien esthetisch mooi in hun flacon die geïnspireerd is op de Duomo van Firenze.

Bellini by Dr Vranjes is een aanrader voor de liefhebbers van complexe geuren, die hun interieur willen opfleuren met de olfactorische interpretatie van één van ’s werelds meest beroemde cocktails!

Keep your standards high!

Ciao!
Wesley

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s