Het perfecte geschenk

The manner of giving is worth more than the gift.
Pierre Corneille

Op 15 september opende de uiterst getalenteerde en charmante Emily Degand haar cadeauboetiek vlak om de hoek van het overbekende modehuis van haar vader. Reeds op de opening wist deze gedreven jongedame mij te verbazen en ik wist gelijk dat ik haar wilde interviewen over haar filosofie, haar drijfveren… Het werd een hartelijke ontmoeting waarbij niet enkel over de filosofie achter Degand Gifts zou worden gesproken; het werd een breed gesprek en ik werd omvergeblazen door haar warme persoonlijkheid en immense flair.

degand-giftsEmily heeft op jonge leeftijd reeds vele passies ontwikkeld. Zo is zij onder meer gepassioneerd door gastronomie, muziek, tekenen en ontwerpen. Al snel valt me haar gedrevenheid op. Zij kreeg het idee om een winkel te openen naar het voorbeeld van het Parijse Colette: een boetiek die bestemd is voor objecten met een ziel, die een verhaal vertellen. Dit vormde dan ook gelijk de basis voor de filosofie achter Degand Gifts…

Een cadeau is pas uniek wanneer het een verhaal vertelt,
dat is het uitgangspunt van deze exclusieve geschenkenboetiek.

degand-gifts-interiorHet verhaal vertrok vanuit de geschenkafdeling die onderdeel was van La Maison Degand: een serie van exclusieve geschenkartikelen van hoog niveau wat betreft de materialen en afwerking, zoals we het in deze tempel van luxe gewend zijn. Emily bracht echter meer dynamiek en rock-‘n-roll in deze lijn: zij ging op zoek naar producten van een hoogstaand niveau, maar die toch zeer toegankelijk zijn. Deze toegankelijkheid gaat altijd in dialoog met het product zelf. Op die manier past Degand Gifts volledig in het plaatje van La Maison Degand: Luxueus afgewerkte producten aan een correcte prijs.

Op mijn vraag wat luxe voor haar betekent, antwoord Emily heel genuanceerd: Vroeger was luxe exclusief voor mensen met veel geld, want luxe was synoniem voor ‘duur’. Gaandeweg veranderde de invulling van het begrip luxe en werd het toegankelijker. Er bestaan immers vandaag vele producten die qua prijs goed liggen, maar toch een zeer hoge kwalitatieve afwerking hebben. Luxe en rijkdom gaan dus niet noodzakelijk meer hand in hand. Artisanaal gemaakte producten die hun verhaal vertellen zijn niet langer meer exclusief voor de happy few bestemd, maar boeten niets in aan het luxueuze gehalte. Een visie die Emily als geen ander begrijpt.

Naast op zoek te gaan naar producten die aanleunen bij de filosofie van het huis is deze creatieve geest ook aan de slag gegaan om een aantal exclusieve producten zelf te ontwerpen. Zo zijn er de parfums: Alice voor dames en Le 415 voor heren. Op beide creaties is de ontwerpster, terecht, erg fier. Het tot stand brengen van beide geuren nam veel tijd in beslag, maar Emily vond dat La Maison Degand nood had aan een eigen parfum, naar analogie met andere grote modehuizen. Ook zal er een collectie van gelimiteerde sjaals in het gamma worden opgenomen die bedrukt zullen zijn met enkele van de prachtige ontwerpen van de hand van Emily. Ontwerpen is één van haar vele passies, legt ze uit. Ze laat zich hiervoor inspireren door muziek. Alles vertrekt vanuit muziek, het stimuleert de creativiteit, legt Emily me uit. Ik vroeg me af of er iemand is die haar inspireert in alles wat zij doet. Haar moeder lijkt haar grootste inspiratiebron te zijn (en voor wie de immer ravissante Mevrouw Degand kent, zal dit bekend in de oren klinken), zij is haar beste vriendin en geeft vaak waardevolle adviezen aan haar dochter.

Net zoals iedereen die gepassioneerd is door het leven, houdt deze jonge ontwerpster ervan om zelf cadeaus uit te delen. Al is het natuurlijk erg leuk om cadeaus te krijgen, vertrouwt ze me toe. Op de vraag welke haar favoriete cadeauartikelen zijn volgde dan ook een hele lijst van artikelen die zij voor haar naasten zou uitkiezen: het parfum Alice, de prachtige retrospeakers van Marshall, de slakommen in eierschaal, de halsbanden voor honden van Natachien of de geurkaarsen. Deze laatste zijn eveneens een eigen creatie in twee verschillende geuren (ylangylang en amber) en drie verschillende formaten. Ze zijn ook één van onze persoonlijke favorieten, want naast hun mooie uitzicht, geven ze een subtiel parfum vrij dat de volledige ruimte net dat tikkeltje meer geeft.

Beeld je in dat je een cadeau krijgt dat met veel zorg voor jou geselecteerd werd door iemand die je na aan het hart ligt en dat er bovendien nog een persoonlijke toets aan gegeven werd, iets exclusief voor jou… Ook dat is de wereld van Degand Gifts. Emily Degand begrijpt de nood die mensen hebben om gepersonaliseerde cadeaus te geven. Op die manier komt er een mooie symbiose tussen het cadeau dat zijn eigen verhaal vertelt en de manier waarop het is uitgekozen door diegene die het cadeau schenkt, wat het perfecte cadeau oplevert.

Er is dus geen enkele reden meer om nog langer te wachten met dat cadeaulijstje voor de feestdagen. Laat je inspireren door de wondere wereld van Degand Gifts en verras je geliefden met een uniek cadeau! Wij weten intussen al waar wij onze kerstinkopen zullen gaan doen!

Degand Gifts, Abdijstraat 7, 1000 Brussel.

Keep your standards high!

Ciao!
Wesley

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s