Pick your color!

Kleuren combineren is voor de meeste onder ons een heikele bedoening. Vele mannen kiezen daarom bewust voor een sobere das, geassorteerd met het jasje of het kostuum dat ze dragen. Nochtans zijn wij gewonnen voor kleur! Een fellere das, een bijhorende pochette: het geeft je outfit kleur en voor je het weet vertel je weer net dat beetje meer over jezelf zonder dat je ook maar iets hoeft te zeggen. Hieronder een overzicht van enkele veelvoorkomende kleuren en hun betekenis.

We beginnen met de meest felle kleur: rood. Het is de kleur van het leven, maar tezelfdertijd ook van woede. Geen enkele kleur heeft zoveel uiteenlopende betekenissen als rood. Het is dan ook logisch dat vele mensen met deze kleur gewrongen zitten in hun garderobe. Nochtans is een rood accent in je kleding zeker geen stijlblunder. In subtiele nuances zet het je passie, sterke wil en uithoudingsvermogen in de verf. Kies echter het moment waarop je rood draagt met zorg uit; bij sommige mensen kan deze kleur agressief, koppig of dominant overkomen. Draag dus best geen rood op je eerste date of bij een sollicitatiegesprek.

Voor wie vrolijkheid, optimisme en intelligentie wil laten blijken in zijn kleding is geel de ideale keuze. Geel is vooral een kleur die qua kleurensymboliek erg cultureel bepaald is. Een gele das op een meeting met Japanse zakenpartners zal niet bepaald in goede aarde vallen omdat in Japan de kleur geel geassocieerd wordt met de Keizer. Andermaal is het belangrijk om de juiste kleur bij de juiste gelegenheid te dragen. Aan de gentleman om te laten zien hoe geraffineerd hij is.

Roze is een kleur die vaak door mannen wordt gemeden. Nochtans schept deze kleur heel wat mogelijkheden om een fashionstatement te maken. Het benadrukt de natuurlijke charme van de gentleman. Mensen die deze kleur dragen leggen de nadruk op hun zachte kant. Misschien net daarom dat de meeste mannen deze kleur liever niet in hun garderobe zien. Ik voer geen pleidooi voor een roze kostuum, maar bij accessoires kan deze kleur zeker en vast het verschil maken. Het legt immers niet enkel de nadruk op onze zachte kant, maar maakt ook duidelijk dat diegene die het draagt zelfzeker en direct is en overtuigend uit de hoek kan komen.

De evenwichtige en harmonieuze man kiest voor groen. Deze kleur inspireert, benadrukt de innerlijke groei en ontwikkeling. De man die groen draagt weet dat iemand levenslang groeit en is perfect in harmonie met de ontwikkeling die hijzelf doormaakt. Het benadrukt ook wijsheid, creativiteit, diplomatie en tact. Kortom: groen is geen kleur voor groentjes.

De absolute drager in de kleerkast van vele mannen is blauw… En laat mij duidelijk zijn: daar is niets mis mee. Blauw is quasi een passe-partout en straalt veel meer klasse uit dan het zwart waar vele mannen op de foute momenten voor kiezen. Enkel voor een uiterst formele gelegenheid (de zogenaamde black of white tie-events) of op een begrafenis is zwart op zijn plaats. Op alle andere momenten is het een absolute faux-pas. Blauw straalt tijdloze chic uit en laat zich met bijzonder veel kleuren combineren, zodat er oneindig veel combinaties mogelijk zijn. Blauw zou dus ongetwijfeld een van de basiskleuren moeten zijn in je garderobe. Maar deze kleur doet veel meer dan zich laten combineren met tal van andere kleuren. Het straalt vertrouwen en kalmte uit. Het legt eveneens de nadruk op de verfijning, standvastigheid en het doorzettingsvermogen van diegene die het draagt.

Het komt er dus op aan om zorgvuldig met kleur om te gaan. Jammer genoeg is het niet enkel een kwestie van de juiste kleur op het juiste moment. Eens te meer is het belangrijk om het kleurgebruik in je outfit af te stemmen op je persoonlijkheid en rekening te houden met je fysieke eigenschappen (haarkleur, gelaatskleur…). Kleuradvies inwinnen bij je kleermaker is dan ook geen overbodige luxe. Hij zal je met plezier kunnen zeggen welke kleur jouw persoonlijkheid beter in de verf zal zetten. En zo komen we weer bij het feit dat een goede kleermaker van essentieel belang is voor elke gentleman.
Lees hiervoor: Denk, spreek en laat je begrijpen. 

Keep your standards high!

Ciao!
Wesley

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s