Eenvoud siert: ode aan de tricot das

Zoveel mannen, zoveel dassen. Dassen bestaan er in alle mogelijke maten, kleuren en materialen. Er bestaat voor elk wat wils. Het vereist de nodige durf om met deze materialen en kleuren te experimenteren. Laat je gaan: kies de juiste stof in functie van de gelegenheid en wees je bewust van de kleurcodes.

Sinds enkele jaren fullsizerenderkies ik geregeld voor tricot dassen. Deze bestaan in verschillende stoffen: kasjmier, wol of zijde. Het voordeel van de tricot das is dat ze enorm veelzijdig zijn. In een donkere kleur, bij voorkeur in dezelfde kleur als het kostuum, geeft het een ontzettend chique look. Ik gebruik deze combinatie vaak om naar formelere gelegenheden, van recepties tot zakelijke besprekingen, te gaan. Altijd stijlvol en elegant.

Wanneer je liever met contrasterende kleuren aan de slag gaat, getuigt dit dat je lef hebt. Verlies echter nooit het beoogde raffinement uit het oog. Hou de juiste kleurcodes in het oog en zorg ervoor dat je niet teveel kleuren combineert. Elegantie schuilt nog altijd in eenvoud.

Contrasterend of bijpassend, door zijn textuur is de tricot das altijd subtiel, het vertelt enorm veel over je zin voor elegantie en raffinement.

De tricot das kan dan in de ogen van de voorzichtige, maar modebewuste man, wat oubollig overkomen; niets is minder waar. Ook de vorm kan sommigen afschrikken: de dassen zijn immers bijna allemaal recht afgewerkt onderaan. Geen paniek: zorg er gewoon voor dat de onderzijde van je das de bovenzijde van je broeksriem raakt en je hebt de perfecte daslengte.

De tricot das bestaat niet enkel in een enkele kleur. Onder andere bij La Maison Degand kan je kiezen uit tal van kleuren, waar je een persoonlijke toets aan kan geven. Gepersonaliseerde accessoires geven net dat tikkeltje meer voldoening. Op die manier is je das ook perfect afgestemd op de kleur van je kostuum en je hemd. Raffinement ten top! Ook wie graag een persoonlijk symbool op zijn das laat zetten of discreet zijn initialen laat borduren is bij La Maison Degand aan het juiste adres.

Deze winter zien we de tricot das ook vaak opduiken met een horizontaal streeppatroon, refererend naar de Hollywoodacteurs uit de jaren ’50 bij wie we dit vaak zagen opduiken. Ook hier zijn verschillende kleurencombinaties mogelijk. Het wijst erop dat de tricot das duidelijk opnieuw in de lift zit. Zijn eenvoud en klasse liggen hier ongetwijfeld aan de basis.photo1 Met blinkende zijden dassen wek je al snel het idee op dat je de aandacht van iets anders wil afleiden of dat je gewoon wilde opvallen. Hou dus die bling-blingdassen voor speciale gelegenheden, waar dit wel enigszins op zijn plaats is. Voor de dagdagelijkse bezigheden kiest de ware gentleman voor eenvoud. Zegt het spreekwoord immers niet: Eenvoud siert?  😉

Keep your standards high!

Ciao!
Wesley

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s